..My LiFe Is MINE..

~~~~~~~~~~~



Friday, July 27, 2012

Public Figure

Bismillah,. Fuhh,...Fuhh... (gigih meniup sawang2 dan habuk kt blog ni).. Lama betul tak menaip ni,.. Maafkan saya, hihi,..

Kadang2 terfikir, best ke jadi somebody yang dikenali ramai?? Muka terpampang di kaca TV, dada akhbar, ruang iklan, dan sebagainya,. Bila kemana2, semua org kenal,. Mungkin best, or mungkin juga tidak,.

Teringat tugasan yg diamanahkan seorang sahabat saya pg tadi,. Menjemput seorang imam muda daripada rancangan realiti yg mencungkil bakat mujahid muda dalam misi perjalanan dakwah islamiah,. No telefon sudah bertukar tangan,. Sebelum asar, saya menghubungi no yang telah diberi,. Setelah memperkenalkan diri sebagainya, saya menyatakan hasrat untuk menjemput IM ***** menjadi imam jemputan untuk program Iftar Jamaie di sekolah tempat saya belajar selama 7 tahun itu,. Menurut PA beliau, jadualnya begitu padat, sehinggakan tiada ruang hari yg kosong terutamanya di bulan mulia ini,. Alhamdulillah, Allah penuhkan hari2 beliau dengan tujuan pengibadahan kepada-Nya,.

Wah, untunglah jd orang yg dikenali ramai ni,. Semua orang berebut nk dapatkannya,. Takpe la,. Takde rezeki nk undang ustaz tu,. Saya pun da ada calon imam muda sendiri,. Sekarang tengah menjalani praktikal di Pejabat Mufti Negeri Melaka,. Oppss,..tetiba je,..InsyaAllah, moga Allah permudahkan semua urusan :)

TintaSiEmpunyaBlog: Selamat berpuasa semua,. Sempurnakan yang wajib dengan amalan sunat :)


3 comments:

~ itQaN SyaBiQ ~ said...

calon imam muda sendiri? sy kenal2..hihi

k.fini maaf xdpt bg komitmen sgt 2 minggu ni. asif jdn

Miss. ciku_cika said...

senang lah nak crk imam muda lps ni.
x pyh nk kol yg jauh2 tu.

hihihi,

FiNi Pelangi said...

amboi2,. djah kenal? sape ajak gosip ni ye, hahaa,. takpe la djah,. awal2 program dulu djah da susah payah kn,. akak ni je dtg tak diundang, huhu,. Una, susah jgk,. imam muda ni bkn public figure, haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com