..My LiFe Is MINE..

~~~~~~~~~~~



Tuesday, October 9, 2012

Padang + Bukit Tinggi = Refreshment + Friendship

Bismillah,. Salam and greetings..

Lama sudah mencari masa yang sesuai untuk post istimewa kali ni :)

:) Nah, baca lah ni! :)

Tersengih seorang diri masa menulis entri kali ni,. Senyum sampai belakang telinga,. (okay, itu melampau, haha),. Tapi, bila teringat tempoh masa 5 hari 4 malam ni, tersenyum balik, hihi,. Senyum, tak perlu kata apa-apa,. Hey buddy !,. Diam dan sila terus membaca,. (ini arahan,) :P

Dup,dap,dup,dap,. Masa yang dijanji da tiba,. Packing barang, check barang, double check, check lagi,. Passport, i/c, boarding pass, kelengkapan diri, cas bateri phone, ipad, tab, etc,etc, bla,bla,bla, dan yang paling penting, duit kita yang berjuta2 tu,. Semua da tersedia, okay, check lagi (double check yang nta ke berapa kali ni saya je yg buat kn, hihi, maafkan saya),. Briefing bla,bla,bla, "esok kumpul kat kafe jam 3 pagi ye", jelas Cik Misa Abraham selaku peneraju utama program 'Jalan2 Sang Jutawan' kali ini,. Tiba2, 'aku tahu esok pagi SHARP pukul 3 pagi semua ada kat kafe,. Jangan nak buat gila, flight kita awal pagi',. Jeng2, seriusnya En.Frankie Marcus kita ni, hihi..

Esok paginya, berapa ramai yang ada kat kafe tepat pkul 3 pagi? sila angkat tangan!,. saya, saya :).. Penangan arahan En. Frankie la tu kan, haha,. Bertolak ke LCCT, semua senyap,. Tidur la tu kan,. Okay, kita sampai tersangat la awal kat sana kan,. Sempat jadi golongan gelendangan gitu sambil menikmati sarapan pagi sponsored by McD,. Da settled semua tu, kita pun melangkah dengan senyuman masuk kat area departure,.Check passport, barang2, etc,. Ada barang kena buang? Okay, saya tak nak ungkit hal tu,. :).. Cop sana, cop sini, lipat boarding pass, koyak boarding pass, naik flight dan wah, Subahanallah, Cantiknya, indahnya ciptaan Allah,. Seksa 1 jam 10 minit dalam flight (bukan sebab gayat ye) berakhir sudah,. Seksa jugak kan duduk sebelah orang yang kuat sembang,. Apa dia tak nampak ke kat dahi ni da tertulis 'Tak tidur masuk hari kedua', Sigh*


(insan gelandangan, haha)


Sampai kt Minangkabau International Airport, kita semua kena check lagi kn :),. Bagi passport, kad penempatan sementara* (tak tau nak cakap kad tu apa namanya), 4 jari kiri kanan, 2 ibu jari, pandang kamera,"permisi ya yang di belakang tu, sudah jadi foto family gayanya', kahkahkah, okay dalam serius pak imigresen tu, ada juga lawaknya,. Scan barang, pakcik tu gelak, 'kenapa bawak payung?",. Tersenyum sambil berkata, "sediakan payung sebelum hujan" :):)

Saffira Tour Agency sambut kita dengan senyuman dan 2 buah bas purple,. Greetings, kenal2, apalagi, sembang2 lah,. Pak Ino pandai buat lawak kan,:),. Da tu, macam2 ilmu dia bagitahu kita,. (P/S: last day b4 kita balik Malaysia, Pak Ino ada bagi FB dia kan? sila kongsi ye sapa yg tahu tu :),. Let's da vacation begin!,. yeah, kita gegarkan Sumatera Barat bersama2,.:),. Air terjun Lembah Anai, 1st tempat kita singgah kn lepas sarapan pagi yang pelik2 tu,. Korg saja je kan mintak teh n*n*n la, teh telur la, nta pape kan,. Dat waterfall tersangat la osem kan,. Ya Allah, cantiknya,. Tapi tengok keadaan tengahnya macam gelap gelita, terus imaging macamane la kalau saya terjatuh dalam air tu,. Ada ke tak ye Putera idaman akan selamatkan,. Fuhh.. Tiup jauh2 awan angan2 tu,. Snap gambar sana, snap gambar sini, snap gambar family, snap gambar geng, (ada jugak snap gambar pre-wed kn), gila la, flash camera bersepah sana sini, haha,. Artis sgt kn?? Rosyam Noor, Aaron Aziz la konon kan,. Tengok perut pun da tau bukan diorang, haha,.


(Saffira Tour Agency)



(1, 2, 3, cover perut okay )

Lepas tu kita jalan2 lagi kan,. Pegi makan tengah hari,. Nasi Padang, nyumm, nyumm :),. Duk ramai2 satu meja, makan kongsi2, lama2 terbiasa kan :),. Bez sgt moment tu,. Bila naik Kelok 44, tersangat la kagum dgn driver2 kt sana,. Kalau la Malaysia boleh lahirkan pemandu camtu, mungkin jumlah kemalangan maut dapat dielakkan kan,. Jalan lagi, jalan lagi, jalan n jalan,. Banyak sangat berjalan kan,. Shopping tak payah la cakap,. Semua berbondot2 beg penuh plak tu dengan barang2 :)

(wajah ceria b4 santapan)

 (ni baru 2 org, tak tgok la Puspa Chacha punya brg kn)

 (tu dia,..)

 (pisang salai yg sgt sedap,. Semua kedekut kot benda alah ni)

(shopping lg, lg, lg)

Kalau nak cerita satu2 tempat yg kita pegi, mmg tak larat la kan,. Banyak gila kot,. Rumah Bunya Hamka, Rumah Gadang, Istano Bosa Pagaruyung, Maninjau, Bukit Tinggi, Padang, Taman Panorama, Lubang Jepang, Pasar Atas, Pasar Bawah, Spa, etc,etc, etc,. Terlalu banyak kan,. Tak larat nak taip semua,. (or mungkin ada part two kot,haha),. Tu belum cerita pasal macam2 peristiwa kat sana kan? Semuanya manis, takda pahit pun,. Lupa plak tu semua masalah yg melanda,. Seronok sangat, lupa semua masalah kat Malaysia,. Tapi, ada satu yg tak lupa,. Iaitu cintanya,. Auww, haha,. Cintaku tertinggal di Malaysia u ollss :),.

(tasik yg sungguh cantik dan besar :))

(cool betul hotel ni :- N uansa Maninjau Hotel)

(Gadis jelita :- as usual kn, wink2)

(foto family, haha)

(Bersantai di rumah HAMKA)

(posing lagi,hihi)


Lebih satu sesi akademik kita kenal kan,. Macam2 da kita lalui sama2,. Penat, lelah, stress, beban kerja, masalah students, handle program tu, handle event ni, duk luah mcm2 masalah sama2, kongsi macam2 bersama, buka puasa sama2, sambut bezday sama2, keluar makan sama2, tersangat la happy kan bila kenang semula,. Lagi2 la trip Padang kita tu kan,. Dari awal penubuhan Utk Kita2 Jer tu, gambar 1st yg uploaded sal 'we're family',. And sekarang, kita da jadi family yg lagi besar, dan akan selalu jadi family kan,. Jujur dari hati, Fini sayang sangat organisasi dan family baru ni..

(gambar beramai2)

nota.kaki: Bila dgr je ketua pramugari tu ckp, 'to all Malaysian, welcome back home!',. Gedebuk, masalah bertimpa2 jatuh balik kat kepala,. Okay, mood berubah,. Nak natural kan balik, senang je,. Berangan2 diri ni still kat Padang lagi, haha,.

(tersangat suka gambar ni,. Credit to: Handrick :D)
(Senyum.Melepaskan.Beban)
***nanti kita imbau lagi ye kenangan kat sana***

4 comments:

'Ariff Ansaruddin said...

LCCT la Fini, bukan LLCT :)

FiNi Pelangi said...

haha, itu namanya salah taip, typing error, haha,. byk org baca, takda yg perasan salah tu, okay2, tenkiu :), akn edit baru,. :)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Amsyahril Syahril said...

PENGKHIDMATAN PAKET TOUR DAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT PADANG DAN BUKITTINGGI.

Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Padang dan Bukittinggi, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami menyediakan PAKET TOUR UNTUK PADANG DAN BUKITTINGGI, dan juga untuk PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA dengan harga yang sangat berpatutan dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya bersama kami.

Wassalam
Contact person :

1. Amsyahril
( Director )

Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

2. Riko Adryansyah
( Tour & Transportation Manager )

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com